E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16570
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai uzturlīdzekļu parādniekam var būt automašīna

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2019
Juris

Sveiki! Man ir tāds jautājums. Ja man ir uzturlīdzekļu parāds, es drīkstu pārrakstīt automašīnu vai skūteri uz sava vārda vai nedrīkstu? 

A
atbild:
14. martā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļu parādnieks var būt transportlīdzekļa īpašnieks. Taču gadījumā, ja pienākums maksāt uzturlīdzekļus ir noteikts ar tiesas spriedumu vai kompetentās iestādes (Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas) lēmumu, vai vienošanos, kas noslēgta kā notariāls akts, kas izpildāms tiesas sprieduma izpildes kārtībā, jārēķinās ar to, ka, izveidojoties parādam, piedzinējs (bērna māte vai fonda administrācija) ir tiesīgs vērsties pie zvērināta tiesu izpildītāja, lai uzsāktu parāda piespiedu piedziņu.

Uzsākot parāda piedziņu, tiesu izpildītājs CSDD piemēros liegumu jebkuram transportlīdzeklim, kas reģistrēts uz Jūsu vārda, tas nozīmē, ka Jūs to nevarēsiet atsavināt (piemēram, pārdot vai “pārrakstīt” uz cita vārda) un veikt tehnisko apskati. Pastāv arī iespēja, ka tiesu izpildītājs apraksta šo transportlīdzekli un izliek pārdošanai izsolē.

Tas, vai tiesu izpildītājs rīkos izsoli, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem: transportlīdzekļa vērtības, parādsaistību apmēra un tā, kāds ir piedzinēja viedoklis attiecībā uz šī piespiedu izpildes līdzekļa piemērošanu – vai lietderīgāk nav piemērot citus piespiedu izpildes līdzekļus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas