E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16510
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Bērna kopšanas atvaļinājuma laikā nerodas tiesības uz darba devēja atvaļinājumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2019
Lelde

Labdien! 2015. gada decembrī pirms pirmsdzemdību atvaļinājuma izņēmu 2 nedēļu ikgadējo atvaļinājumu, bet man bija vēl daudz dienu uzkrāts, kuras nepaspēju izņemt (vismaz 35). Darbā neatgriezos, jo sekoja uzreiz otra grūtniecība (saglabājot pabalstus).

Darbā man pēc iesniegumā uzrakstītā jāatgriežas 2019. jūlijā, bet pēdējo pabalstu es saņemšu jūnijā par dažām maija dienām. Mans plāns ir pārtraukt bērna kopšanas atvaļinājumu jau maijā un uzrakstīt iesniegumu, lai izņemtu visu savu uzkrāto atvaļinājumu. Vai es tā varu darīt? Arī divu grūtniecību laikā ir uzkrājušās atvaļinājuma dienas, kas pieskaitāmas jau esošajām. Vai tā? Paldies!

A
atbild:
22. martā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tiesības uz neizmantoto atvaļinājumu nezūd. Tas, cik atvaļinājuma dienas ir uzkrātas, jāvaicā personālvadības speciālistam, jo informācija par katru darbinieku un piešķirtajiem atvaļinājumiem tiek norādīta viņa individuālajā uzskaites kartītē.

Bērna kopšanas atvaļinājumu ir tiesības pārtraukt ātrāk, par to darba devējam rakstveidā paziņojot ne mazāk kā divas nedēļas iepriekš ( DL 156. panta piektā daļa).

Vienlaikus jāvērš uzmanība, ka atrašanās secīgi divos bērna kopšanas atvaļinājumos šajā laikā nav devusi Jums tiesības uz darba devēja apmaksātu atvaļinājumu, jo par vienu un to pašu laiku netiek piešķirti divi atvaļinājumi. Tas nozīmē, ka par šo laiku Jums nav izveidojušies vēl lielāki atvaļinājuma uzkrājumi.

Tomēr Jums ir tiesības prasīt piešķir uzkrāto neizmantoto atvaļinājumu par laiku līdz aiziešanai pirmajā bērna kopšanas atvaļinājumā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas