E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16494
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Uzteikums pārbaudes laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2019
Ilze

Sveiki! Ja uzsaka darba attiecības pārbaudes laikā, kamēr man ir darba nespējas lapa ar bērnu, vai man ir jāierodas darbā 3 dienas pēc darba nespējas lapas noslēgšanas? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
22. martā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jautājums ir uzdots nekonkrēti, nenorādot pusi, kas vēlas vai jau ir uzteikusi darba līgumu pārbaudes laikā, kad darbiniekam ir noformēta slimības lapa.

Darba devējs nevar uzteikt darba līgumu laikā, kad darbiniekam ir slimības lapa, arī tad, ja kopj slimu bērnu. Šāds uzteikums nav spēkā, un darbiniekam pēc darbnespējas lapas noslēgšanas ir jāierodas darbā. Likums (46. pants) dod tiesības darba devējam uzteikt darba līgumu visā darbinieka pārbaudes laikā līdz pat pēdējai pārbaudes laika dienai, kad darbinieks veic darbu. Proti, darbnespējas laiks nekādi nevar tikt ietverts pārbaudes laikā.

Ja pārbaudes laikā uzteikumu vēlas iesniegt darbinieks, kas tobrīd kopj slimu bērnu un ir noformējis darbnespējas lapu, tad, nogādājot dokumentu darba devējam, tas stāsies spēkā ar saņemšanas brīdi, savukārt darba tiesiskās attiecības izbeigsies trīs dienu laikā. Tādā gadījumā darbā nav jāierodas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas