E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16486
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Laulāto mantiskās attiecības

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2019
Marta

Labdien! Gatavojos iesniegt tiesā prasību par laulības šķiršanu, jo vienošanās, šķiet, nebūs iespējama. Mani interesē jautājums par mantas sadali, ja tā iegādāta laulības laikā (ir kopīpašums). Kredīts ir uz mana vārda, es arī veicu visus kredīta maksājumus. Daļu algas regulāri pārskaitu vīram, jo viņš jau vairākus gadus nestrādā un diemžēl negatavojas to darīt. Viņš piedalās ģimenes dzīvē ar savu laiku un darbaspēku (piem., uzkopj māju, gatavo ēst, ved bērnus uz pulciņiem) brīžos, kad nav alkohola varā. Vai, šķirot laulību, pastāv iespēja, ka manta netiek sadalīta uz pusēm, bet gan atbilstoši katra sniegtajam finansiālajam ieguldījumam tajā? Paldies!

A
atbild:
01. aprīlī, 2019

Saskaņā ar Civillikuma 89. pantuviss, ko laulības laikā laulātie iegūst kopīgi vai viens no viņiem, bet ar abu laulāto līdzekļiem vai ar otra laulātā darbības palīdzību, ir abu laulāto kopīga manta; šaubu gadījumā jāpieņem, ka šī manta pieder abiem līdzīgās daļās”.

Tādējādi, ņemot vērā minētās normas noteikumus, laulības laikā iegūtā manta ir abu laulāto kopīpašums un katra laulātā individuālā finansiālā ieguldījuma proporcionalitātei nav nozīmes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas