E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16344
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba līgums uz noteiku laiku un grūtniecība

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2019
Vineta

Labdien! Sāku strādāt pie darba devēja, lai aizvietotu promesošu darbinieci A uz laiku (promesošai darbiniecei A piedzima bērns, viņa aizgāja bērna kopšanas atvaļinājumā). Ar mani tika noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku – kamēr darbiniece A atgriežas no bērna kopšanas atvaļinājuma. Bet šajā laikā es arī dzemdēju bērnu un aizgāju bērna kopšanas atvaļinājumā. Vai darba devējam ir tiesības atbrīvot mani no darba bērna kopšanas atvaļinājuma laikā, ja tajā beidzas darba līguma termiņš?

A
atbild:
19. februārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu situācijā, ja ir noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku sakarā ar promesoša darbinieka aizvietošanu, tā darbība izbeigsies līgumā minētajā laikā, neraugoties uz to, ka esat bērna kopšanas atvaļinājumā. Sākotnēji, piekrītot darba attiecībām uz noteiktu laiku, Jums tas tika darīts zināms. Par darba līguma izbeigšanu darba devējs Jūs, visticamāk, brīdinās iepriekš, ja saskaņā ar vienošanos darbā atgriezīsies darbiniece, kuru Jūs aizvietojāt.

Der zināt, ka saskaņā ar Darba likuma 44. panta septīto daļu darba devējam jāinformē darbinieks, ar kuru noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, par brīvajām darbvietām uzņēmumā, kurās darbinieku var nodarbināt uz nenoteiktu laiku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas