E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16342
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Bezalgas atvaļinājuma piešķiršana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2019
Lilita

Labdien! Esmu tikko uzsākusi darba attiecības, bet dažādu apsvērumu dēļ palūdzu darba devējam bezalgas atvaļinājumu. Bezalgas atvaļinājums būs 17 kalendāra dienas. Vai bezalgas atvaļinājums ietekmēs manu ikgadējo atvaļinājumu? Vai bezalgas atvaļinājums tiks ieskaitīts pusgadā nostrādātajā, lai piešķirtu ikgadējo atvaļinājumu? Darba gaitas uzsāktas februārī. Paldies!

A
atbild:
15. februārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu lemj darba devējs. Tiesību normas nenosaka vispārēju obligātu pienākumu darbiniekam šādu atvaļinājumu piešķirt. Ir tikai daži izņēmuma gadījumi, kad šāds atvaļinājums ir jāpiešķir, – ja notiek bērna adopcija vai ienākšana audžuģimenē, kā arī saistībā ar mācībām Zemessardzē.

To, vai bezalgas atvaļinājums ietekmēs ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu, izšķir izmantotā bezalgas atvaļinājuma ilgums.

Darba likuma 152. panta otrā daļa nosaka, ka laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu, neieskaita bērna kopšanas atvaļinājuma laiku un atvaļinājuma laiku bez darba samaksas saglabāšanas, kas ir ilgāks par četrām nedēļām viena gada laikā.

Tādējādi 17 kalendāra dienas, kuras izmantosiet kā bezalgas atvaļinājumu, Jūsu ikgadējo atvaļinājumu neietekmēs un tiks ieskaitītas kopējā laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo atvaļinājumu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas