E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16332
Lasīšanai: 2 minūtes

Pilnvara nepilngadīga bērna interešu pārstāvībai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2019
Ināra

Labdien! Vai es varu pilnvarot savu vīru, lai viņam būtu tiesības uz manu bērnu (piemēram, ja bērns saslimst un pati nevaru paņemt DNL)? Bērna tēvs nepiedalās bērna audzināšanā, bet maksā alimentus.

A
atbild:
27. martā, 2019
Latvijas notārs
Laila Lapiņa, zvērināta notāre

Jūs pie zvērināta notāra varat savam vīram izsniegt pilnvaru Jūsu nepilngadīgā bērna interešu pārstāvībai, piemēram, medicīnas iestādēs, izglītības iestādēs un citur, kur tas būtu nepieciešams. Šādu pilnvaru Jūs varat izsniegt uz trim mēnešiem, bet uz ilgāku laiku – ja bāriņtiesa atzinusi, ka tas atbilst bērna interesēm, proti, esat vērsusies bāriņtiesā un saņēmusi attiecīgu tās lēmumu.

Tiesības saņemt slimības pabalstu ir nodarbinātam bērna vecākam, kurš ir darba ņēmējs vai pašnodarbinātais un faktiski veic sociālās apdrošināšanas iemaksas, kā arī pašnodarbinātā laulātais, kurš brīvprātīgi pievienojies sociālajai apdrošināšanai. Ārsts darbnespējas labu B līdz 14 gadus veca slima bērna kopšanai var izsniegt arī citai personai, kura saskaņā ar bāriņtiesas lēmumu kopj un audzina bērnu. Vislabāk uz jautājumiem, kas saistīti ar darbnespējas lapas un slimības pabalsta saņemšanu, Jums atbildēs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas