E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16331
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
3
3

Par kāpņu telpas otro durvju slēgšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2019
Igors

Labdien! Mums dzīvokļu mājā ir trīs kāpņu telpas. Viena no tām ir caurstaigājama (var iziet cauri mājai no abām pusēm). Šī kāpņu telpa iesniedza sūdzību, ka tā tiek izmantota kā caurstaigājama, un mājas apsaimniekotājs ir pieņēmis lēmumu vienas no šīm durvīm aizslēgt ciet. Sakiet, lūdzu, vai mājas pārvaldniekam ir tiesības slēgt ciet mājas kāpņu telpas durvis? Par visiem mājas siltuma zudumiem mēs maksājam vienādi. Šis bija kā iegansts šādai rīcībai – tiek virinātas durvis, līdz ar to atdziest kāpņu telpa.

A
atbild:
27. februārī, 2019

Ja es būtu šīs mājas pārvaldnieks un pastāvīgi saņemtu sūdzības par cauri staigātāju izraisītām neērtībām (tostarp aukstuma radīšanu), es veiktu kāpņu telpas dzīvokļu īpašnieku aptauju. Ja vairums pieprasītu, lai durvis slēdz, es uzņemtos atbildību un to izdarītu, jo faktiski šī rīcība attiecas tikai uz dzīvokļiem attiecīgajā kāpņu telpā.

Ja pārējo divu kāpņu telpu izmantotāji nevēlas iet apkārtceļu, tad var prasīt pārvaldniekam, lai atslēdz šo telpu otrās durvis.

Saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 16. pantā noteikto par kopīpašuma daļas lietošanas kārtību gan ir tiesīga lemt visas mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, taču šajā gadījumā ir divas īpatnības: 1) ja divu kāpņu telpu otrās durvis jau ir slēgtas, tad kāpēc to nedrīkstētu darīt trešajā; 2) ja notiktu balsošana visas mājas mērogā, tad pārējo divu kāpņu telpu izmantotāji pilnīgi noteikti pārbalsotu šīs vienas telpas dzīvokļu īpašniekus, un, manuprāt, tas nebūtu taisnīgi un neapmierinātībai un domstarpībām nebūtu gala. Turklāt, ja ir vēlēšanās namā ieviest kārtību, tie iedzīvotāji, kuri izmanto durvis cauri staigāšanai, var izgatavot individuālas atslēgas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas