E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16323
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Vai drīkst strādāt bērna kopšanas atvaļinājuma laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2019
Silva

Sveiki! Ir radusies situācija, ka mans bērna kopšanas atvaļinājums iet uz beigām, strādāju SIA “X”, taču vēlos sākt strādāt ātrāk par atvaļinājuma beigām citā uzņēmumā. Vai ir iespējams ātrāk sākt strādāt un “pāriet” uz citu uzņēmumu? Paldies!

A
atbild:
19. februārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

No Jūsu jautājuma nav saprotams, vai ir doma pašreizējā darbavietā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (BKA) neatgriezties, vai arī vēlaties strādāt divās darbavietās.

Vispārēji Darba likums neaizliedz darbiniekam, kurš nodarbināts vairākās darbavietās, pie viena darba devēja izmantot BKA, bet otrā darbavietā veikt nolīgtos darba pienākumus.

Tomēr tiesības strādāt divās darbavietās ir jāvērtē pēc Jūsu pašreizējā darba līguma noteikumiem, pārliecinoties, vai tagadējais darba devējs nav blakusdarbam noteicis ierobežojumus, piemēram, uzliekot par pienākumu darbiniekam blakusdarbu (darbu citā darbavietā) pirms tam saskaņot.

Ja ir doma pašreizējā darbavietā neatgriezties, tad Jums ir tiesības vispārējā kārtībā rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, arī tad, ja patlaban izmantojat BKA. Vairāk informācijas par darbinieka uzteikuma iesniegšanu atradīsiet skaidrojumā Darba attiecību izbeigšana. Darbinieka uzteikums.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas