E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16316
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai bērnu var pēkšņi pārcelt uz svešu bērnudārza grupiņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2019
Lola

Labdien! Manam bērnam šobrīd ir 2,6 gadi (meita dzimusi 2016. gada jūnijā). Septembrī uzsākām iet bērnudārzā. Tagad mums apgalvo, ka martā būs jāiet uz citu grupiņu, jo šajā nākot klāt jauni bērni (1,6 gadi) un mums vairs neesot vietas šajā grupiņā. Meitenei sākums bija ļoti grūts (nevēlējās iet bērnudārzā), taču šobrīd labprāt vēlas iet uz dārziņu. Uzskatu, ka šis nav īstais brīdis, lai pārceltos uz citu grupiņu, ņemot vērā, ka vasarā dārziņu neapmeklēsim. Tas nozīmē, ka trīs mēnešus bērns būs citā grupiņā un tad dosies vasaras brīvlaikā. Vai vadība ir tiesīga pārcelt bērnu uz citu grupiņu gada vidū, vai tomēr varu pastāvēt uz to, ka vēlamies šos trīs mēnešus palikt pašreizējā grupiņā un septembrī pārcelties uz citu grupiņu? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
13. februārī, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Par grupiņu veidošanu pirmsskolas izglītības iestādē atbild pirmsskolas vadītājs. Tā var būt atkarīga gan no bērnu vecuma, gan no licencētās pirmsskolas izglītības programmas, gan no nepieciešamības ievērot higiēnas noteikumus. Ministru kabineta noteikumos Nr. 533 Noteikumi par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām noteiktās rotaļnodarbības atšķiras bērniem līdz divu gadu vecumam, bērniem no divu līdz triju gadu vecumam un bērniem no triju gadu vecuma.

Līdz ar to vecākiem ar jautājumu par grupiņas maiņu un iespēju turpināt apmeklēt grupiņu, pie kuras jau pierasts, ir jāvēršas pie pirmsskolas vadītāja. Ja jautājumu neizdodas atrisināt, var vērsties pie pirmsskolas dibinātāja, kas visbiežāk ir pašvaldība.

Jāuzsver, ka jebkura lēmuma gadījumā primāri vienmēr ir jāizvērtē bērna labākās intereses, bērna veselība un drošība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas