E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16310
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
2
1
2

Īrnieku drīkst izlikt, balstoties uz tiesas spriedumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2019
Denis

Labdien! Jautājums tāds: ielaidu paziņu bez jebkāda īres līguma savā dzīvoklī, nodzīvoja gandrīz 2,5 gadus, nemaksājot īres maksu. Savā starpā norunājām: pieskati dzīvokli, ja vajag, taisi remontu pēc sava ieskata! Tagad es gribu pārdot dzīvokli, protams, kā godīgs cilvēks piedāvāju paziņam, viņš negrib pirkt, bet arī pamest dzīvokli negrib. Kāda būtu mana rīcība? Gribētu, lai cilvēks labprātīgi pamet manu dzīvokli. Paldies!

A
atbild:
27. februārī, 2019

Likuma Par dzīvojamo telpu īri 2. pantā ir noteikts: “Dzīvojamās telpas lietošanas vienīgais pamats īrniekam vai apakšīrniekam ir dzīvojamās telpas īres vai apakšīres līgums.”

Taču arī tad, ja īres līgums nav noslēgts un īrnieks labprātīgi dzīvojamo telpu neatbrīvo, viņu no dzīvokļa izlikt būs diezgan grūti. Īpašnieks patvaļīgi īrnieka mantas no dzīvokļa iznest nedrīkst, jo tad var nākties atbildēt par mantisku zaudējumu nodarīšanu. Konflikts ir risināms tiesas ceļā, iesniedzot prasību par personas izlikšanu sakarā ar to, ka tai nav īres līguma un nav maksāta īres maksa. Īrnieku drīkst izlikt, tikai pamatojoties uz tiesas spriedumu.  

Ir tikai viens veids, kā panākt, lai cilvēks labprātīgi atbrīvo dzīvokli, – vienošanās sarunu ceļā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas