E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16303
Lasīšanai: 2 minūtes
3
1
3
1

Piespiedu nomas attiecības tiesiski risināmas brīvprātīgi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. februārī, 2019
Jāzeps

Vecais stāsts, zeme pieder vienam īpašniekam, bet māja, kas atrodas uz tās, citam īpašniekam. Jautājums – ja saimniece nevēlas pārdot zemi un nevēlas atpirkt mājas, tad kādas ir manas tiesības un iespējas? Un vai vispār tādas pastāv – izpirkt zemi no saimnieces? 2020. gadā, kā runā, daudzdzīvokļu ēkas īpašniekiem būs iespēja izpirkt zemi no zemes īpašnieka. Bet nekas nav teikts par privātmāju īpašniekiem! Paldies!

A
atbild:
15. februārī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumprojektu iepriekšējā Saeima pieņēma tikai pirmajā lasījumā. Jaunā Saeima, lai atrastu labāko risinājumu ilgstošajai problēmai, vēl rīkos konferenci, kurā paredzēts plašākā lokā uzklausīt visas ieinteresētās puses.

Līdz šim apspriestais likumprojekts paredz tā normas attiecināt tikai uz daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām. Lielā mērā tas ir tāpēc, ka tieši lielais dzīvokļu īpašnieku skaits apgrūtina, pat padara neiespējamu neapstrīdamu lēmumu pieņemšanu.

Taču ar varu nevienu nevar piespiest atsavināt īpašumu, arī situācijā, par kādu rakstāt Jūs.

Arī tiesu praksē izteikta atziņa, ka piespiedu nomas tiesiskās attiecības ir risināmas, brīvprātīgi vienojoties vai arī prasot tiesai noteikt piespiedu nomas attiecību ietvaru.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas