E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16286
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Vai uzturlīdzekļus var skaitīt bērna kontā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2019
Līga

Labdien! Saņemu no UGF alimentus. Bērna tēvs ar procentiem maksā ZTI. Sakiet, lūdzu, vai mans bērns (11 gadi), atverot bankas kontu, uz sava vārda drīkst saņemt naudiņu, ko pārskaitīs viņa tēvs? Vai šie ienākumi būs ieturētie ZTI? Paldies!

A
atbild:
27. februārī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

No jautājuma nav saprotams, no kādiem ienākumiem bērna tēvs skaitīs naudu uz kontu, kas atvērts bērnam.

Ja zvērināta tiesu izpildītāja lietvedībā ir izpildu lieta par uzturlīdzekļu parāda piedziņu par labu nepilngadīgam bērnam, tad gadījumā, ja zvērināts tiesu izpildītājs nosūtījis rīkojumu parādnieka darba devējam, parādniekam tiek saglabāta darba samaksa un tai pielīdzinātie maksājumi 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas un uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļi valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā (Civilprocesa likuma 594. panta pirmās daļas 1. punkts). Ja zvērināts tiesu izpildītājs minētajā izpildu lietā nosūtījis rīkojumu kredītiestādei, kurā parādniekam ir norēķinu konts, tad parādniekam norēķinu kontā tiek saglabāta nauda 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas. Normatīvajos aktos noteiktais regulējums neparedz citu ieturējuma apmēru. Ar atlikušajiem līdzekļiem parādnieks var rīkoties pēc saviem ieskatiem.

Plašāk LV portāla skaidrojumā Kādi ienākumi ir pakļauti un kādi nav pakļauti parādu piedziņai. Iespējams, noderīgu informāciju atradīsiet e-konsultācijā par līdzīgu jautājumu Vai uzturlīdzekļus var maksāt nepilngadīga bērna kontā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas