E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16285
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kreditora pretenzija jāiesniedz notāram

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. februārī, 2019
Inta

Labdien! Biedrība grib iesniegt kredītprasību par dzīvokļa apsaimniekošanas izmaksu nemaksāšanu. Bija jau ierosināta tiesa, taču dzīvokļa īpašniece nomira. Kas un kā mums jādara? Kur griezties pēc palīdzības? Paldies!

A
atbild:
20. februārī, 2019

Ja dzīvokļa īpašniece mirusi, tad, jādomā, viņai ir mantinieki. Ja dzīvoklī mitinās bijušās īpašnieces ģimenes locekļi, tad parāda atgūšanas jautājumu mājas pārvaldniekam ir vieglāk risināt, aicinot viņus noslēgt līgumu par maksājumu kārtošanu un parāda pakāpenisku atmaksu. Ja dzīvoklī neviena nav, tas ir aizplombēts, tad īpaši vilcināties nevajadzētu, triju mēnešu laikā jāvēršas pie notāra ar lūgumu izsludināt mantojuma atklāšanos saskaņā ar Notariāta likuma 294. pantu un iesniegt savu kreditora pretenziju.

Ja mantinieki likumiskā termiņā pēc publikācijas par mantojuma atklāšanos nebūs pieteikušies, tad manta piekritīs valstij un notārs taisīs aktu par mantojuma lietas izbeigšanu. Tad parāds būs jāsedz nākamajam īpašniekam – valstij Latvijas Privatizācijas aģentūras personā. Ja kredītsaistības nebūs pieteiktas notāram, tās tiks dzēstas. Šīs lietas norisēm ir rūpīgi jāseko, jo citādi parādu var neizdoties atgūt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas