E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16234
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Kā privātpersonai nogādāt kravu uz Austrāliju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2019
Inta

Kā iespējams pārvest personas mantu kastes no Latvijas uz Austrāliju? Cik sapratām, pārvadājumu kompānijas Latvijā apkalpo tikai uzņēmumus. Cilvēks dodas atpakaļ uz Austrāliju uz palikšanu un nesaprot, kā atrisināt šo problēmu. Kad pirms 20 gadiem viņš atbrauca uz Latviju, Austrālijas firma apņēmās un nodrošināja visu viņa mantu sapakošanu kastēs un nogādāšanu uz mazpilsētu Latvijā. Ko darīt tagad?

A
atbild:
07. februārī, 2019
Inese Helmane
LV portāls

Pārvest personas mantu kastes no Latvijas uz Austrāliju var ar dažādu Latvijas transporta kompāniju palīdzību, kuras apkalpo arī privātpersonas. Uzņēmumu sarakstu atradīsiet internetā. Lai noteiktu pārvešanas maksu un termiņus, konkrētajā firmā ir jāprecizē mantu apjoms un gala adreses gan Latvijā, gan Austrālijā.

Sazinoties ar konkrētām transporta kompānijām, piemēram, uzņēmumu “DSV”, firmas darbiniece paskaidroja, ka par 20 cnt konteinera pārvešanu cena būs 1480 Austrālijas dolāri. Cenā nav iekļautas muitas formalitātes un izdevumi Melburnas ostā (pieļaujot, ka krava tiek sūtīta uz Melburnu).

Savukārt kompānija “Vervo” informēja, ka krava 2,9 m garumā, 800 cm platumā un 2,3 m augstumā pirms dažiem gadiem piegādāta Austrālijā par 800 eiro.

Arī “DB Schenker” un SIA “FF International Movers” nodrošina privāto mantu un iedzīves pārvešanas pakalpojumus pa visu pasauli, arī uz Austrāliju.

Nosūtot privātas mantas, jāņem vērā dažādas nianses, tādēļ ir jāsazinās ar uzņēmumiem, lai precizētu detaļas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas