E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16220
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Darba samaksa atkarīga no darba līgumā nolīgtā darba laika

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2019
Larisa

Vai SIA “Maxima” ir tiesīga noteikt darba samaksu 2,85–2,75 eiro par stundu, ja, strādājot pēc slīdošā darba grafika, piemēram, 4 dienas strādā, 2 brīvas, nevar nopelnīt pat minimālo algu?

A
atbild:
11. februārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Valsts darba inspekcijas pārstāve Z. Strode skaidro: “Darbiniekam, kuram nolīgts normālais darba laiks, minimālā mēneša darba alga, kā arī minimālā stundas tarifa likme nedrīkst būt mazāka par valsts noteikto minimumu. Minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanas kārtību nosaka Ministru kabineta 2015. gada 24. novembra noteikumi Nr. 656 “Noteikumi par minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu”.

Darbiniekiem, kuriem noteikts nepilns darba laiks, minimālo mēneša darba algu nosaka proporcionāli nostrādātajam laikam attiecībā pret valstī noteikto minimālo mēneša darba algu.”

Tas nozīmē, ka Jums uzmanīgi jāizskata savs darba līgums un jānoskaidro, kāds darba laiks Jums ir nolīgts. Situācijas apraksts Jūsu jautājumā vedina domāt, ka Jums darba līgumā ir nolīgts nepilns darba laiks. Tas nozīmē, ka mēnesī Jūs nostrādājat mazāk stundu nekā normāla darba laika ietvaros.

Tādējādi darba devējam nav pienākuma izmaksāt minimālo darba algu, bet aprēķināt darba samaksu izrietoši no vismaz minimālās algas proporcionāli mēnesī nostrādātajam stundu skaitam.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas