E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16179
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2
2
2

Dzīvokļu īpašumu kopības lēmums par elektroinstalācijas nomaiņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. janvārī, 2019
Valērijs

Labdien! Mūsmājās eksistē kopība. Ir pārvaldnieku firma. Tika veikta aptauja, anketēšana. 1. Veikt pilnu elektroinstalācijas nomaiņu. 2. Pilnvarot pārvaldnieku uzsākt labiekārtošanas projekta skices sagatavošanu un pēc tam automobiļu stāvvietas ierīkošanu. Cik daudz (procentos) balsu “aiz” anketās vajag saņemt, lai lēmums saskaņā ar 1. un 2. jautājumu tiktu pieņemts? Saskaņā ar 17. panta 7. punktu (Dzīvokļa īpašuma likums) vajag, lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vismaz divas trešdaļas no visiem dzīvokļu īpašumiem, ja ir aplūkojams punkts 2.1 (16. pants) “Atsevišķā īpašuma robežās esošo dzīvojamās mājas kopīpašuma elementu pārbūves un restaurācijas kārtība”. Tas ir pareizi?

A
atbild:
21. februārī, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūsu minētajā gadījumā nav piemērojama Dzīvokļa īpašuma likuma 16. panta otrās daļas 2.1 punkta norma, jo tā paredzēta gadījumiem, kad dzīvokļu īpašnieku kopībai jālemj par atsevišķā īpašuma (dzīvokļa) robežās esošo dzīvojamās mājas kopīpašuma elementu pārbūves un restaurācijas kārtību. “Šis regulējums piemērojams tad, ja dzīvokļa īpašnieks savā mājoklī vēlas veikt remontu, kas saistīts ar kaut kādu kopīpašuma elementu pārbūvi,” skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. Taču elektroinstalācijas nomaiņa visā ēkā ir attiecināma uz noteiktu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbību uzdošanu pārvaldniekam, un šāda lēmuma pieņemšanai saskaņā ar likuma 17. pantu nepieciešams,  lai “par” nobalso dzīvokļu īpašnieki, kuri pārstāv vairāk nekā pusi no visiem dzīvokļu īpašumiem.

Tas pats attiecas arī uz pilnvarojumu pārvaldniekam sagatavot teritorijas labiekārtošanas skices un atbilstoši tām ierīkot automašīnu stāvvietu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas