E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16097
Lasīšanai: 2 minūtes
14
14

Papildatvaļinājuma kompensācija, laužot darba līgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2019
Zane

Labdien! Vēlos saprast, vai Darba likuma 151. panta piektās daļas norma paredz, ka papildatvaļinājuma kompensēšana attiecas arī uz papildatvaļinājumiem, kas noteikti iestādes iekšējos normatīvajos aktos, piemēram, papildatvaļinājums par ikgadējo novērtēšanu? Iestādes darba kārtības noteikumi paredz, ka man pienākas 5 darba dienu papildatvaļinājums par ikgadējo novērtēšanu, taču šo papildatvaļinājumu neesmu vēl izmantojusi, bet vēlos izbeigt darba tiesiskās attiecības. Vai šīs papildatvaļinājuma dienas man tiks kompensētas? Tāpat arī neesmu izmantojusi papildatvaļinājuma 1 darba dienu par bērnu vecumā līdz 16 gadiem, vai arī to man kompensēs?

A
atbild:
14. janvārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Papildatvaļinājumu izmantošanas kārtība, ko nosaka Darba likuma 151. pants, paredz, ka ikgadējā apmaksātā papildatvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumu, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu nav izmantojis.

Tas nozīmē, ka, pārtraucot darba tiesiskās attiecības situācijā, kad nav izmantots piešķirtais papildatvaļinājums gan par bērnu, gan saistībā ar ikgadējo novērtējumu, Jums par šo laiku izmaksās kompensāciju.

Lai novērstu pārpratumus, Jūs šo faktu varat minēt arī savā iesniegumā darba devējam par darba līguma uzteikumu.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas