E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16089
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Atstādināšanas laikā pastāv darba attiecības un nevar iegūt bezdarbnieka statusu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2019
Andrejs

Darba likuma 58. panta pirmajā daļā noteikts: atstādināšana no darba ir ar darba devēja rakstveida rīkojumu noteikts pagaidu aizliegums darbiniekam atrasties darba vietā un veikt darbu, par atstādināšanas laiku viņam neizmaksājot darba samaksu. Jautājums: kur darbiniekam ņemt līdzekļus izdzīvošanai? Vai darbiniekam ir tiesības NVA iegūt bezdarbnieka statusu un attiecīgi saņemt bezdarbnieka pabalstu?

A
atbild:
31. janvārī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Viens no kritērijiem, lai būtu tiesības saņemt pabalstu, ir bezdarbnieka statuss, ko piešķir Nodarbinātības valsts aģentūra saskaņā ar Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumu. Tiesības uz bezdarbnieka statusu pēc reģistrēšanās NVA ir personai, kura nestrādā (nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu”), meklē darbu, ir darbspējīga un gatava nekavējoties stāties darba attiecībās.

Atstādināšana no darba nenozīmē darba attiecību pārtraukšanu, jo atstādināšana nav darba līguma uzteikums. Tāpēc, kamēr pastāv darba attiecības, iegūt bezdarbnieka statusu nav iespējams, jo atstādināšanas laikā joprojām esat darba ņēmējs.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas