E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16045
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu jācīnās pašiem īpašniekiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. janvārī, 2019
Agnese

Labdien! Man ir jautājums par apsaimniekotāja pienākumiem un manām tiesībām. Kā rīkoties situācijā, ja apsaimniekotājs nepilda obligāti veicamās pārvaldības darbības, kā rezultātā tiek apdraudēta mana veselība un drošība, – netiek tīrīti jumti no sniega, kā rezultātā veidojas un krīt uz ietves lāstekas, pagalmā netiek regulāri tīrīts sniegs, kā rezultātā uz āra kāpnēm veidojas ledus un sniega pauguri, aiz kuriem var pakrist? Netiek nodrošināta laicīga un pienācīga elektroenerģijas piegādes tehniskā apkope, kā rezultātā ilgstoši pagalmā nedeg lampas. Netiek pienācīgi veikta sanitārā apkope – pagalmā ir kanalizācijas bedre, kas ļoti smako. Pašvaldība piedāvā finansēt centralizētās kanalizācijas ierīkošanu, par ko pārvaldnieks neizrāda interesi. Netiek regulāri uzkopta teritorija. Uz visiem maniem jautājumiem apsaimniekotājs saka, ka nepietiek finansējuma, jo iedzīvotāji negrib maksāt. Kaimiņu atbalsta arī nav, jo tie negrib maksāt. Bet es uzskatu, ka netiek veiktas obligāti veicamās pārvaldības darbības, kā rezultātā tiek apdraudēta iedzīvotāju drošība un ēkas ilgtspējīga kalpošana. Kā rīkoties, kur meklēt palīdzību?

A
atbild:
30. janvārī, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

“Te runa ir par pakalpojuma kvalitāti,” komentē Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. “Ja mājas pārvaldnieks nepilda savus pienākumus, tad dzīvokļu īpašniekiem šāda nolaidība nav jāpacieš, bet jālemj par atteikšanos no šī pakalpojuma sniedzēja un jāizvēlas cits apsaimniekotājs. Taču tas iespējams tikai tad, ja dzīvokļu īpašnieku prasības ir daudzmaz līdzīgas un vairums viņu ir vienlīdz ieinteresēti mājas labā apsaimniekošanā. Ja pārējiem dzīvokļu īpašniekiem nav pretenziju pret līdzšinējo kārtību, ja nevarat atrast domubiedrus, kas veidotu iniciatīvas grupu kopsapulces sasaukšanai par pārvaldnieka nomaiņu, tad atliek divas iespējas – individuāli mēģināt panākt pakalpojuma kvalitātes paaugstināšanu (kas, jāatzīst, būs diezgan grūti), nosūtot apsaimniekotājam rakstveida pretenziju vēstuli, tajā prasot veikt obligātās apsaimniekošanas darbības, vai arī lūkoties pēc cita mājokļa labāk apsaimniekotā namā.”

No jautājumā rakstītā šķiet, ka māja arvien vēl ir pašvaldības valdījumā un to apsaimnieko pašvaldības uzņēmums, tādēļ plašākam ieskatam varētu noderēt LV portāla skaidrojums Dzīvokļu īpašnieku tiesības, ja māja nav pārņemta viņu valdījumā, kā arī iepazīšanās ar Ministru kabineta noteikumos  Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi” iekļautajām normām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas