E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16012
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Par dokumentu viltošanu jāvēršas Valsts policijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2019
Ina

Labdien! SIA darbinieks tika atlaists no darba nākamajā dienā pēc saslimšanas (bija slimības lapa pēc ķirurģiskās operācijas). Par to, ka viņš ir atlaists pēc paša uzteikuma (pēc paša vēlēšanās), uzzināja no Valsts ieņēmumu dienesta pēc mēneša no pirmās darbnespējas dienas, kad VSAA atteica maksāt slimības pabalstu, jo netika maksāts darba devēja sociālais nodoklis. Darbinieks nav rakstījis iesniegumu darba devējam par savu uzteikumu. Tātad darba devējs ir viltojis darbinieka parakstu iesniegumā, ja tāds vispār pastāv. Darba devējs iesniedza VID maldīgu paziņojumu. VID pieņēma lēmumu par SIA darbības apturēšanu tai pašā dienā, kad tika atlaists darbinieks. Ko darīt atlaistajam darbiniekam šādā situācijā?

A
atbild:
10. janvārī, 2019
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Situācijā aprakstītajā gadījumā varētu ieteikt darbiniekam vērsties Valsts policijā ar iesniegumu par dokumentu viltošanu, kā arī tiesā par uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 43. panta pirmās daļas pirmo punktu darbinieku prasījumi, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām vai ir ar tām saistīti, ir atbrīvoti no tiesas izdevumu samaksas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas