E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16006
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

BKA beigu datumu var noskaidrot pie darba devēja

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2019
Jolanta

Labdien! Gribu pajautāt – kad man ir jāatgriežas darbā un cik ilgi es saņemšu naudiņu, ja bērniņš dzima 13.07.2017.?

A
atbild:
08. janvārī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Bērna kopšanas atvaļinājumu saskaņā ar Darba likumu piešķir darba devējs uz laiku līdz pusotram gadam. Ja Jūs šobrīd izmantojat darba devēja piešķirto bērna kopšanas atvaļinājumu, Jums būtu lietderīgi sazināties (piezvanīt vai uzrakstīt e-pasta vēstuli) ar personāla daļas vadītāju un pajautāt precīzu darbā atgriešanās datumu. Ja BKA Jums piešķīra uz iesnieguma pamata, visticamāk, ar nākamo dienu, kad beidzās pēcdzemdību atvaļinājums un tika noslēgta slimības lapa B. Taču var būt arī citādi. Nezinot konkrētus dokumentu datumus, atbildēt uz Jūsu jautājumu nav iespējams, tomēr to zina Jūsu darba devējs.

Vecāku pabalstu piešķir līdz bērna viena gada vai pusotra gada vecumam. Spriežot pēc Jūsu norādītā bērna dzimšanas laika, Jums vecāku pabalstu izmaksās līdz 12.01.2019. Vienlaikus līdz šim datumam tiek izmaksāts arī bērna kopšanas pabalsts 171 eiro mēnesī.

Jāņem vērā, ka ne vienmēr vecāku pabalsta saņemšanas periods sakritīs ar darba devēja piešķirto bērna kopšanas atvaļinājuma periodu. Proti, vecāku pabalsta izmaksa būs beigusies, jo bērns būs jau sasniedzis pusotra gada vecumu, bet bērna kopšanas atvaļinājuma periods vēl kādu laiku turpinās.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas