E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15973
Lasīšanai: 2 minūtes

Maternitātes un vecāku pabalsts darba uzteikuma gadījumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2018
V

Labdien! Man ir jautājums sakarā maternitātes un vecāku pabalstu. Darba vieta uzteic darbu līdz ar decembra beigām sakarā ar līguma termiņa beigām. Dekrētā bija jādodas pēc mēneša. Tātad sanāk, ka janvārī es jau vairs nebūšu strādājoša grūtniece, tas nozīmē, ka nevarēšu februārī vairs saņemt maternitātes un vecāku pabalstu, lai gan iepriekš vienmēr biju strādājusi?

A
atbild:
20. decembrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jā, tā tas ir. Ja tad, kad Jums tiks izsniegta darbnespējas lapa B sakarā ar grūtniecību, nebūsiet darba

ņēmēja vai pašnodarbinātā, kas veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, nebūs nosakāmas tiesības uz maternitātes pabalstu un pēc tam – uz vecāku pabalstu. Tie abi ir sociālās apdrošināšanas pabalsti, ko maksā tikai sociāli apdrošinātām personām, kas tādas ir apdrošināšanas gadījuma iestāšanās dienā. Maternitātes pabalstam tā ir diena, kad ir izsniegta darba nespējas lapa B un sākas grūtniecības atvaļinājums.

Kopš šā gada tiesības uz vecāku pabalstu ir arī personai, kura nav nodarbināta pabalsta piešķiršanas dienā (nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu”), bet tāda ir bijusi, iestājoties grūtniecības vai dzemdību atvaļinājumam. Tātad, ja ir situācija, ka ir tiesības uz maternitātes pabalstu, arī gadījumā, ja darba attiecības tā saņemšanas laikā tiek pārtrauktas, pēc tam ir tiesības uz vecāku pabalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas