E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15885
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vienošanās par grozījumiem darba līgumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2018
Vineta

Labdien! Esmu 2. grupas invalīde, strādāju pašvaldībā par sekretāri ar likmi 0,75. Vai darba devējs ir tiesīgs ar 2019. gada janvāri samazināt darba slodzi uz 0,5 likmēm? Paldies!

A
atbild:
18. decembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Situācijas apraksts liecina, ka darba devējs piedāvā Jums slēgt vienošanos par grozījumiem darba līgumā. Darba līguma grozīšana ir tajā paredzēto noteikumu izmainīšana (Jūsu gadījumā izmaiņas nolīgtajā darba laikā), neizbeidzot darba tiesiskās attiecības. Tiesību normas šādu rīcību neaizliedz.

Jāņem vērā, ka darba līguma grozīšana nevar notikt vienpusēji – darba devējs Jums nevar uzspiest parakstīt vienošanos, kam Jūs nepiekrītat. Tādēļ ir nepieciešama saruna starp pusēm, kurā noskaidrosies apstākļi, kas ir par iemeslu darba līguma grozījumiem.

Ja Jūs piedāvātajiem grozījumiem nepiekrītat, tad tas Jums darba devējam ir jādara zināms. Vienlaikus jārēķinās, ka darba devējs, neraugoties uz invaliditāti, var Jums uzteikt darbu, protams, ja tam ir atbilstošs pamatojums – kāds no Darba likuma 101. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. vai 10. punktā minētajiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas