E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15785
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Laulāto kopīgais un atsevišķais īpašums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. decembrī, 2018
Ilze

Labdien! Vai tad, ja nekustamais īpašums ir iegādāts un nostiprināts zemesgrāmatā pirms laulību noslēgšanas, tas automātiski ir laulātā (kurš ir ierakstīts zemesgrāmatā kā īpašnieks) atsevišķais īpašums? Vai arī ir vajadzīga vēl kāda speciāla reģistrācija, lai pierādītu, ka tas ir laulātā atsevišķais īpašums?

A
atbild:
19. decembrī, 2018
Signe Krūzkopa
LV portāls

Par pamatu laulāto mantisko jautājumu risināšanai, laulību šķirot, var uzskatīt Civillikuma 89. pantu, kura pirmajā daļā noteikts – katrs laulātais patur mantu, kas piederējusi viņam pirms laulības, tāpat arī to mantu, ko viņš iegūst laulības laikā kā atsevišķu mantu.

No tā izriet, ka jebkāda vienam no laulātajiem vēl pirms laulības noslēgšanas piederējusi manta arī pēc laulības šķiršanas pilnībā paliks viņa īpašumā. Tas nozīmē, ka nekustamais īpašums, kas iegādāts un nostiprināts zemesgrāmatā pirms laulību noslēgšanas, ir laulātā atsevišķs īpašums, speciāla reģistrācija tā pierādīšanai nav nepieciešama. Šķirot laulību, ar dokumentiem jāapliecina, ka īpašums iegādāts pirms stāšanās laulībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas