E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15726
Lasīšanai: 2 minūtes

Galvojuma līguma dalībnieki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2018
Dmitrijs

Labdien! Ar sievu vēlamies noformēt hipotekāro kredītu (iespēju kredītu) nekustamajam īpašumam, kurš ir iegūts/uzcelts laulības laikā. Ņemot vērā esošās kredītsaistības, banka informēja, ka ir nepieciešams galvotājs. Sieva varētu būt galvotājs, jo viņai ir oficiāls darbs ar adekvātiem ienākumiem. Vienīgi sieva ir Ukrainas pilsone, bet viņai ir termiņa uzturēšanās atļauja (uz 1 gadu), kuru katru gadu atjauno. Nākamgad viņai būs pastāvīgā uzturēšanās atļauja (jo būs jau nodzīvojusi 5 gadus). Vēlējos noskaidrot, vai juridiski no bankas puses var būt kādi iebildumi, ja galvotājs nav LR pilsonis un šobrīd tam nav pastāvīgās uzturēšanās atļaujas?

A
atbild:
28. novembrī, 2018

Saskaņā ar Civillikuma 1692. pantu galvojums ir ar līgumu uzņemta saistība atbildēt kreditoram par trešās personas parādu saistību izpildi. Tādējādi kreditors slēdz galvojuma līgumu ar galvinieku.

Tā kā līgums ir pušu brīvas gribas izpausmes tiesību akts, kreditors kā procesā iesaistīta puse galviniekam var izvirzīt noteiktus kritērijus. Lai noskaidrotu kreditora izvirzāmās prasības galviniekam, Jums ir jāsazinās ar Jūsu kredītdevēju un jāvienojas par kredīta un galvojuma nosacījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas