E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15725
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ieturējumi no darba samaksas darbinieka rīcības dēļ

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2018
Jolanta

Strādāju benzīntankā. Bieži notiek tā, ka cilvēks aizmirst samaksāt. Tādos gadījumos, ja summa ir mazāka par 15 eiro, darbiniekam tā ir jāapmaksā pašam.

A
atbild:
22. novembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 79. pants nosaka, ka darba devējam ir tiesības ieturēt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas to zaudējumu atlīdzību, kas viņam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai, pirms veikt ieturējumu, ir nepieciešama darbinieka rakstveida piekrišana.

Ja darbinieks rakstveidā apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.

Ja darbinieks rakstveidā nepiekrīt ieturējumu izdarīšanai, darba devējs nav tiesīgs veikt ieturējumu. Ja darba devējs, neraugoties uz darbinieka iebildumiem vai vispār neinformējot darbinieku, ietur zaudējumus, darbiniekam ieteicams nekavējoties saskaņā ar Darba likuma 64. pantu pieprasīt no darba devēja izziņu par darba samaksu, veiktajām VSA iemaksām un vērsties Valsts darba inspekcijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas