E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15710
Lasīšanai: 2 minūtes

Fiziskās personas maksātnespējas process

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2018
Toms

Vēlos uzsākt maksātnespējas procesu. Ja jau tā esmu maksātnespējīgs un nevaru savilkt galus kopā, kā lai uzsāk procesu, kur obligātā iemaksa ir divu minimālo mēnešalgu apmērā? Ir stabils darbs, bet, maksājot rēķinus, esmu mīnusos.

A
atbild:
15. novembrī, 2018

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 129. panta 2. daļu fiziskās personas maksātnespējas priekšnosacījums ir depozīta iemaksa divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Bez minētā pirms maksātnespējas procesa uzsākšanas Jums ir jāizvērtē fiziskās personas maksātnespējas procesa uzsākšanas pazīmes, t.i., vai Jūsu situācija atbilst maksātnespējas procesa pazīmēm.

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 129. panta 1. daļu maksātnespējas pazīmes ir:

  • personai nav iespēju nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš, un parādsaistības kopā pārsniedz 5000 eiro;
  • sakarā ar pierādāmiem apstākļiem šai personai nebūs iespējams nokārtot parādsaistības, kuru izpildes termiņš iestāsies gada laikā, un parādsaistības kopā pārsniedz 10 000 eiro;
  • šai personai nav iespēju nokārtot parādsaistības, no kurām vismaz vienas parādsaistības pamatā ir neizpildīta blakus saistība vai solidāra saistība starp parādnieku un Maksātnespējas likuma  panta 1. daļas 1. un 2. punktā noteiktajām personām, ja tā pārsniedz 5000 eiro.

Ja Jūsu rīcībā nav līdzekļu depozīta iemaksai vai Jūsu situācija neatbilst Maksātnespējas likumā paredzētajām pazīmēm, Jūs nevarat uzsākt maksātnespējas procesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas