E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15709
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1
1
1

Strādājošam pensijas saņēmējam ir pensionāra neapliekamais minimums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2018
Inese

Jautājums par nodokļu ieturēšanu darbavietā, ja esi 2. grupas invalīds un strādā. Man ir 45 gadi. Algas nodokļu grāmatiņa ir iesniegta darba devējam, un ir atzīme par invaliditātes piešķiršanu. Man darba algai nepiemēro diferencēto neapliekamo minimumu, bet tikai nodokļa atvieglojumu par invaliditāti – 154 eiro. Minimālās algas saņēmējam piemēro 200 eiro neapliekamo minimumu, bet 2. grupas invalīdam – 154 eiro, 3. grupas – 120. Tad jau es kā invalīds saņemu mazāku algu? Vai pensionāra neapliekamo minimumu saviem ienākumiem es varēšu piemērot, tikai iesniedzot gada ienākumu deklarāciju?

A
atbild:
21. novembrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Strādājošam pensijas saņēmējam, arī invaliditātes pensijas saņēmējam, darba algai neapliekamo minimumu nepiemēro. Pensijas saņēmējam ir pensionāra neapliekamais minimums – šogad 250 eiro mēnesī (nākamgad 270 eiro).

Strādājošais, ja pensija ir mazāka par 250 eiro, neizmantoto neapliekamo ienākuma daļu var attiecināt uz algu, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju.

Cilvēkiem ar 2. invaliditātes grupu ir papildu nodokļa atvieglojums – 154 eiro. Līdz ar to Jums ar nodokli kopumā neapliek ienākumus 404 eiro apmērā, nākamgad – 424 eiro.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas