E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1568
Lasīšanai: 2 minūtes

Sanitārā grāmatiņa – katrā darbavietā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. novembrī, 2012
Irena Danilane

Strādāju mācību iestādē kā pasniedzēja un slimnīcā kā ārsts. Vai vienā sanitārā grāmatiņā varu rakstīt abas darba vietas? Kādam nolūkam ir paredzētas 54 ailes darba vietu ierakstam? Paldies!

A
atbild:
14. novembrī, 2012

Ja strādājat vairākās darbavietās, katram darba devējam jāiesniedz  personas medicīniskās grāmatiņas oriģināls, nevis kopija.
Saskaņā ar Ministru kabineta 27.11.2001. noteikumiem Nr.494 "Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm" darba devējs personas medicīniskajā grāmatiņā ieraksta informāciju par darbinieka darbavietu un amatu, kā arī apliecina ieraksta pareizību ar parakstu un zīmogu.

Ģimenes ārsts, izdarot ierakstu personas medicīniskajā grāmatiņā, sniedz atļauju darbiniekam strādāt norādītā amatā, ņemot vērā konkrēta darba devēja norādītu informāciju. Noteikumi arī nosaka, ka darba devējs ir atbildīgs par personas medicīniskās grāmatiņas (nevis kopijas) uzglabāšanu kontroles institūcijai pieejamā vietā.

Minētie noteikumi paredz, ka personas medicīniskajai grāmatiņai drukātā veidā sadaļai  ar nosaukumu „Atzīmes par grāmatiņas īpašnieka darbavietu un amatu”  jābūt paredzētām ne mazāk kā 6 lapām, lai gadījumos, kad darbinieks maina darbavietu (vai iestāde maina savu nosaukumu), būtu iespēja ierakstīt tās nosaukumu, adresi, tālruni, amatu, kā arī datumu, darba devēja vai tā pilnvarotas personas parakstu, zīmogu. Minētā informācija parasti  aizņem vairāk nekā vienu aili.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas