E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15650
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Atbrīvojumi no ikgadējās transporta ekspluatācijas nodokļa maksas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. novembrī, 2018
Andris

Vai tas, ka automašīna “Nissan Double Cab”, kategorija N1,motora tilpums 2488 cm², pilna masa 2860 kg, veids (Y) kravas kaste, pieder otrās grupas invalīdam un ir vienīgais viņam piederošais transportlīdzeklis, atbrīvo viņu no ikgadējās transporta ekspluatācijas nodokļa maksas?

A
atbild:
14. novembrī, 2018

Saskaņā ar “Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likuma” 6.panta 1.daļās 1.punktu “atbrīvojumi no transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa maksāšanas”, kas nosaka: “vienu vieglo automobili, motociklu, triciklu vai kvadriciklu, kurš ir vai tiek reģistrēts personai ar invaliditāti īpašumā, turējumā vai valdījumā”. Tas nozīmē, ka uz kravas transportlīdzekļiem minētā nodokļa atbrīvojumi nav attiecināmi.

No uzdotā jautājuma neizriet vai minētais transportlīdzeklis ir reģistrēts kā vieglais vai kravas transportlīdzeklis. Ņemot vērā minēto, lai saņemtu precīzus nodokļu piemērošanas datus Jums ir tiesības vērsties CSDD e-pakalpojumu sistēmā vai sazinoties ar CSDD nodaļu Jums ērtākā veidā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas