E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15645
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Komandējuma dienas naudas izmaksa

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. novembrī, 2018
Jana

Labdien! Jautājums ir par komandējuma dienas naudu aprēķinu. Darbinieks ar vienu rīkojumu tiek nosūtīts komandējumā uz Ungāriju periodā no 27.09. līdz 01.10.2018. ar atgriešanos Latvijā un savā dzīvesvietā 01.10.2018. pēc pusnakts, līdz ar to dienas nauda tiek rēķināta par 5 dienām. Tajā pašā dienā, 01.10.2018. pēcpusdienā, darbinieks dodas citā komandējumā uz Zviedriju, kurā norīkots no 01.10. līdz 05.10.2018. jau ar citu iestādes rīkojumu, un dienas nauda tiek rēķināta arī par 5 dienām. Vai par 01.10.2018. darbinieks var saņemt dienas naudu 2 reizes atbilstoši konkrētās valsts dienas naudas normai?

A
atbild:
13. novembrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu aprakstītā situācija liecina, ka viens darbinieks tiek norīkots divos komandējumos uz divām ārvalstīm. Komandējumi seko viens otram, un viena komandējuma pēdējā diena sakrīt ar otra komandējuma pirmo dienu.  Procesuālā kārtība paredz, ka par attiecīgajiem komandējumiem darba devējs sagatavo divus rīkojumus, katrā norādot komandējuma vietu, komandējuma ilgumu u. c. nepieciešamo informāciju.

Tā kā tie ir divi atsevišķi rīkojumi par darbinieka nosūtīšanu komandējumā, turklāt darbinieks atgriežas no komandējuma vietas atpakaļ līdz pastāvīgajai darba (dienesta) vietai un pēc tam dodas uz otru komandējuma vietu, darba devējam komandējumā nosūtītajam darbiniekam par katru komandējumu ir jāatlīdzina visi MK noteikumos Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” 8. punktā norādītie izdevumi.  

Tādējādi dienas nauda par 01.10.2018. ir izmaksājama atbilstoši abu konkrēto komandējuma valstu dienas naudas normai.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas