E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15630
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedziņas vēršana uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no trešajām personām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2018
Oksana

Labdien! Vai tiesu izpildītājai ir tiesības ieturēt no algas un bloķētā konta naudu, kad parāds jau pilnībā apmaksāts? Un pārskaitīt to naudu citam tiesu izpildītājam, pie kura ir pavisam cita parāda piedziņas lieta, ar citu numuru?

A
atbild:
05. decembrī, 2018

Civilprocesa likuma 599. panta normas nosaka:

  1. Ja piedziņu vērš uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no citām personām, tajā skaitā no cita tiesu izpildītāja, tiesu izpildītājs nosūta šīm personām pieprasījumu paziņot, vai tām ir pienākums samaksāt kādas summas parādniekam, uz kāda pamata un kādā termiņā.
  2. Vienlaikus ar pieprasījumu tiesu izpildītājs paziņo, ka šie naudas līdzekļi tiek apķīlāti piedziņas summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā un ka līdz pilnīgai piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu dzēšanai šīm personām naudas līdzekļi jāieskaita tiesu izpildītāja depozīta kontā.

No jautājuma nav līdz galam noprotami lietas faktiskie apstākļi.

Praksē mēdz būt situācijas, kad, piedzenot parādu no parādnieka, izpildu lietas ietvaros izveidojas pārmaksa. Piemēram, personai ir pārdots nekustamais īpašums un ir atgūti naudas līdzekļi vairāk, nekā nepieciešams, lai segtu parādus kreditoriem. Tādā gadījumā, ja cits tiesu izpildītājs tiesu izpildītājam (kurš rīkojis izsoli) ir nosūtījis rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu, tiesu izpildītājs saskaņā ar rīkojumu pārskaita naudu.

Situācijas precizēšanai iesakām Jums sazināties ar savu tiesu izpildītāju. Jums kā parādniekam ir tiesības iepazīties ar visiem izpildu lietas materiāliem, un tiesu izpildītājam ir pienākums izskaidrot Jums neskaidros jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas