E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15595
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Lietvedība par pārsniegtu braukšanas ātrumu jāuzsāk ne vēlāk kā 6 mēnešu laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2018
Jānis

03.11.2018. saņēmu 26.10.2018. administratīvā pārkāpuma protokolu par 17.06.2018. pārsniegtu ātrumu. Ceļu satiksmes likumā ir noteikta paziņošanas kārtība: “Protokolu-lēmumu ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta personai...” Vai kādā normatīvajā aktā ir noteikts, cik ilgā laikā par fotoradara fiksētu ātruma pārsniegšanu ir jāpieņem lēmums, – šajā gadījumā no ātruma pārsniegšanas dienas līdz lēmuma pieņemšanai ir pagājuši 4 mēneši.

A
atbild:
06. novembrī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 37. panta pirmā daļa paredz, ka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā var uzsākt ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā no pārkāpuma izdarīšanas dienas.

Savukārt, kad lietvedība ir uzsākta, saskaņā ar CSL 43.panta astotajā un devītajā daļā noteikto protokolu-lēmumu ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta personai, kurai piemērots administratīvais sods, savukārt informāciju par pieņemto lēmumu ievada transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai traktortehnikas un tās vadītāju informatīvajā sistēmā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas