E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15584
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Personas kontaktinformācijas noskaidrošana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2018
Aija Gorbante

Kur varu uzzināt cilvēku kontaktus, ja man nepieciešamas viņu liecības tiesā? Zinu vārdus un dzimšanas datumus. Tālāka šo personu datu apstrāde nenotiks. Nosūtīšu vēstuli ar uzaicinājumu atcerēties strīdīgo jautājumu par pakalpojumu sniegšanu/nesniegšanu un uzaicināšu būt par lieciniekiem.

A
atbild:
13. novembrī, 2018

Izziņas no Iedzīvotāju reģistra (izziņu par personas dzīvesvietu, ģimenes stāvokli, pases datiem u. c. Iedzīvotāju reģistrā iekļautajām ziņām) izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Izziņu var pieprasīt:

  • klātienē jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā vai pa pastu;
  • elektroniski iesniedzot pieprasījumu portālā “www.latvija.lv”, izmantojot e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”.

Plašāk PMLP mājaslapas sadaļā “Pakalpojumi” > “Iedzīvotāju reģistrs” > “izziņa par sevi vai citu personu”.

Taču interesentam jārēķinās, ka PMLP šādu informāciju ir tiesīga sniegt tikai ar meklējamās personas piekrišanu. Proti, pārvalde uz iesnieguma pamata sazinās ar šo personu, noskaidrojot, vai tā ir ar mieru sniegt kontaktinformāciju par sevi.

Ja personas kontaktinformācija tiek meklēta liecības sniegšanai tiesā, interesents to var norādīt pieteikumā tiesai. Tādā gadījumā, ja nepieciešams, persona tiek uzmeklēta ar tiesas iesaisti.   

Atbilstoši Administratīvā procesa likumam, ja iestādei, arī tiesai, nepieciešamā informācija ir nevis administratīvā procesa dalībnieku, bet gan citas institūcijas rīcībā, iestāde to iegūst pati, nevis pieprasa no administratīvā procesa dalībniekiem. Personai nav jāpieprasa izziņa no PMLP, lai iesniegtu datus citai valsts vai pašvaldību iestādei, – attiecīgajai iestādei ziņas pašai jāpieprasa no PMLP.

Izziņu par personas deklarēto vai reģistrēto dzīvesvietas adresi ir iespējams pieprasīt pašvaldībā, ja personas dzīvesvieta ir pašvaldības administratīvajā teritorijā un pašvaldībai ir tiešsaistes datu pārraide ar Iedzīvotāju reģistru.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas