E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15528
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ieturējumi no darba samaksas notiek saskaņā ar Civilprocesa likumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2018
Rolands

Labdien! Situācija tāda, ka mans parāds tika nodots tiesu izpildītājai. Parāda summa 682 eiro. Augustā darbam nosūtīja rīkojumu par 30% ieturējumu veikšanu. Taču tieši augustā strādāju pēdējo mēnesi. Līdz pat šim laikam esmu bez darba. Cik noprotu no tiesu izpildītājas, gaidīt viņa negrib. Vai viņa atteiks lietu un parāds tiks nodots citam, vai arī lieta tiks atlikta līdz brīdim, kamēr dabūšu darbu? Paldies!

A
atbild:
13. novembrī, 2018

Ja esat stājies bezdarbnieku uzskaitē NVA, informējam, ka tiesu izpildītājs var vērst piedziņu arī uz bezdarbnieka pabalstu saskaņā ar Civilprocesa likuma 594. panta nosacījumiem kā uz darba samaksai pielīdzinātu maksājumu.

Par personas nodarbinātību tiesu izpildītājs uzzina no monitoringa sistēmas – aktuālā informācija par to, kad persona ir uzsākusi darba attiecības, pienāk no Valsts ieņēmumu dienesta.

Tas nozīmē, ka ar brīdi, kad Jūs atsāksiet strādāt, tiesu izpildītājs Jūsu darba devējam nosūtīs rīkojumu par ieturējumu veikšanu no darba algas, ja Jūsu parādsaistības vēl nebūs nokārtotas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 67 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas