E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15481
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma izmantošana – pēc grafika vai pusēm vienojoties

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2018
Līva

Labdien! Mans individuālais darba gads ir no 01.07. līdz 30.06. Atvaļinājumu četras kalendārās nedēļas par savu darba gadu esmu šogad izmantojusi, atvaļinājums avansā pēc nostrādātiem sešiem mēnešiem netika ņemts (arī divas nedēļas netika ņemtas). 

  1. Vai man ir tiesības uz vienu atvaļinājuma nedēļu vēl šogad? 
  2. Vai kalendārajā gadā drīkst izmantot tikai četras atvaļinājuma nedēļas?
  3. Vai kalendārajā gadā drīkst izmantot četras kārtējās atvaļinājuma nedēļas un vienu nedēļu neizmantotā atvaļinājuma no iepriekšējā gada?
A
atbild:
16. oktobrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājumu darbiniekam piešķir, ievērojot individuālo darba gadu. Parasti rīkojumā darba devējs norāda laiku, par kuru konkrētā atvaļinājuma daļa tiek piešķirta.

Ja ir izveidojies atvaļinājuma uzkrājums – nav pilnībā izmantots atvaļinājums no iepriekšējiem gadiem, tad primāri, piešķirot atvaļinājumu, tiek izmantota tieši uzkrātā atvaļinājuma daļa.

Ja Jums faktiski ir situācija, ka ir neizmantota viena nedēļa no iepriekšējā individuālā darba gada un laika posmā no 01.07.2017. līdz 30.06.2018. ir izmantotas četras kalendāra nedēļas, tad par šo pēdējo darba gadu ir vienas nedēļas uzkrājums. Jums ir tiesības to izmantot, vienojoties ar darba devēju par abpusēji izdevīgu laiku.

Lai noskaidrotu dokumentos fiksēto situāciju ar piešķirtajiem atvaļinājumiem, vērsieties pie personāldaļas vadītāja un lūdziet Jūs ar šiem dokumentiem iepazīstināt. Tas ļaus Jums rast izpratni par faktisko situāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas