E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15454
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kādas tiesības ir dzīvokļa īpašuma ieguvējam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. oktobrī, 2018
Viktors

Labdien! Lūdzu paskaidrot Dzīvokļa īpašuma līkuma II daļas 8. panta 2. daļu: “Līdz dzīvokļa īpašuma pirmreizējai reģistrēšanai zemesgrāmatā uz dzīvokļa īpašuma ieguvēju attiecas visas šā likuma normas, kas nosaka dzīvokļa īpašnieka tiesības, pienākumus un atbildību, izņemot tās likumā noteiktās tiesības, kuras dzīvokļa īpašuma ieguvējs iegūst tikai pēc dzīvokļa īpašuma reģistrēšanas zemesgrāmatā.”

Vai dzīvokļa īrnieks ir ieguvējs? Vai īpašuma ieguvējam ir tiesības piedalīties dzīvokļu īpašnieku kopības sanāksmē ar balss tiesībām? Paldies!

A
atbild:
11. oktobrī, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Artūrs Lielgalvis, zvērināts advokāts

Īrnieks neiegūst tādas tiesības un pienākumus, kādi tie ir īpašniekam, jo īrniekam ir tiesības par samaksu tikai lietot telpas. Šajā Dzīvokļa īpašuma likuma 8. pantā sākotnēji likumdevējs bija paredzējis, ka dzīvokļa ieguvēji, t.i., tās personas, kas īpašumu ieguvušas privatizācijas ceļā, arī piedalās mājas apsaimniekošanā (sedz izdevumus u. c.). Bet, lai pilnvērtīgi iegūtu visas tiesības, ko paredz likums, privatizācija jāpabeidz un ieguvējam ir jāreģistrē sevi zemesgrāmatā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas