E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15431
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Iespējas izmantot ikgadējo atvaļinājumu, ja būs BKA

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2018
Baiba

Labdien! Vēlos uzzināt, vai darba devējs man var atteikt izņemt pienākošās atvaļinājuma dienas tieši pēc maternitātes 2. lapas? Uzņēmumā strādāju jau 3 gadus. Pirms dekrēta atvaļinājuma vienojos ar darba devēju, ka 10 atvaļinājuma dienas, kas man pienākas par periodu no 1. janvāra līdz 18. jūlijam, es izņemšu tieši pēc dekrēta atvaļinājuma. Kad darba devējam aiznesu iesniegumu par ikgadējā atvaļinājuma piešķiršanu, viņš atteica man to apstiprināt, pamatojoties uz to, ka nevar samaksāt un ka es vēlāk varēšot to izņemt. Pēc manas saprašanas, kopšanas atvaļinājuma vidū es nevaru ņemt ikgadējo atvaļinājumu. Vai šajā gadījumā darba devējs ir tiesīgs man atteikt izņemt sakrātās atvaļina dienas?

A
atbild:
15. oktobrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Finansējuma neesamība nav likumīgs pamatojums atteikt atvaļinājuma piešķiršanu. Atbilstoši Darba likuma 150. panta ceturtajai daļai sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja.

Bērna kopšanas atvaļinājuma (BKA) laikā, to nepārtraucot, izmantot darba devēja atvaļinājumu nevar.

Tātad iespēja izmantot darba devēja apmaksātā atvaļinājuma dienas Jums vēl ir, beidzoties BKA. Jebkurā gadījumā atcerieties, ka uzkrātās atvaļinājuma dienas nevar pazust. Atliek vienoties ar darba devēju, kad atvaļinājumu varat izmantot.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas