E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15410
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Īpašas veidlapas par stāvvietas ierīkošanu nav

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. oktobrī, 2018
Vadims

Labdien! Sakiet, lūdzu, kur var dabūt formu parakstu vākšanai, lai uzbūvētu stāvvietu daudzdzīvokļu mājas teritorijā? Paldies!

A
atbild:
30. oktobrī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš, tādas veidlapas parauga nav. “Pats galvenais ir dokumentā iekļaut visu nepieciešamo informāciju, kas šādai darbībai ir nepieciešama. Tātad – definēt, kas tā ir par sapulci (aptauju), kad notiek, kādam nolūkam sasaukta un ka norādītās personas ir piedalījušās balsošanā. Tālāk, kā jau parasti, ir norādīts dzīvokļa numurs, īpašnieka vārds un uzvārds, personas kods, bet šīm ziņām iepretim – paraksts. Sapulču organizētāji mēdz rīkoties arī citādi – sapulces vai aptaujas dalībnieku sarakstu reģistrē uz tukšas lapas un vāc parakstus. Taču šāds saraksts ir grūti pārskatāms – piemēram, pirmais sarakstā būs 50. dzīvoklis, pēc tam piektais, un būs grūti saskaitīt, cik ir bijis dalībnieku, kurš piedalījies un kurš ne. Tādēļ ieteicams veikt “mājasdarbu” un secīgu dzīvokļu īpašnieku sarakstu ar visiem datiem sagatavot un izdrukāt jau iepriekš.”

Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanas kārtību kopsapulcē vai arī aptaujas veidā nosaka Dzīvokļa īpašuma likuma 19. pants un 20. pants.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 96 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas