E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15376
Lasīšanai: 2 minūtes

Parasta e-pasta vēstule darba devējam nav darba uzteikums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2018
Endijs

Kā rīkoties un vai es varu saņemt no darba devēja kādu samaksu, ja es viņu esmu informējis ar interneta starpniecību, ka aizeju no darba? Darba devējs bija atvaļinājumā ārpus valsts un nebija sasniedzams – vēstules bija izlasījis, bet nekādu atbildi nesaņēmu. Atstrādāju gandrīz 2 nedēļas, un tad man bija jābrauc prom uz ārzemēm. Kad biju jau ārzemēs un viņš atgriezās no atvaļinājuma, nelikās par mani ne zinis, nekādu algu un ieturēto naudu es nesaņemšot, viņš man paziņoja.

A
atbild:
04. oktobrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par savu vēlmi izbeigt darba attiecības darbinieks darba devējam paziņo rakstveidā. To nosaka Darba likuma 100. panta pirmā daļa.

No Darba likuma izriet, ka iesniegums darba devējam jāiesniedz vai nu papīra formātā ar darbinieka parakstu, vai elektroniskā formātā, parakstot ar drošu elektronisko parakstu.

No personīgā e-pasta nosūtīta vēstule, kurā paziņojat par savu vēlmi darba attiecības pārtraukt, kas nav parakstīta ar drošu elektronisko parakstu, netiek uzskatīta par darbinieka iesniegumu darba attiecību izbeigšanai.

Jums var ieteikt sazināties ar darba devēju un vienoties par darba attiecību izbeigšanu, tostarp neizmaksātās darba samaksas saņemšanu, nokārtojot nepieciešamās formalitātes. Patlaban situācija ir raksturojama kā Jūsu neattaisnots darba kavējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas