E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15370
Lasīšanai: 2 minūtes

Iespējas turpināt darbu, ja aizvietojat darbinieku BKA laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. oktobrī, 2018
Sanita

Labdien! Strādāju privātā iestādē ar darba līgumu ar noteiktu termiņu uz darbinieces bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Vai ir iespējams, ka darbiniece, beidzoties BKA, nevis atgriežas, bet paņem bezalgas atvaļinājumu un saglabā savu darba vietu, bet es palieku strādāt tik ilgi, kamēr viņa atgriežas? Vai pēc likuma netiek saglabāta darba vieta tikai uz BKA laiku? Kāda ir labākā rīcība, lai pasargātu pati sevi?

A
atbild:
03. oktobrī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Attiecībā uz bezalgas atvaļinājumu Darba likums paredz darbinieka tiesības to prasīt, taču darba devējam nav obligāta pienākuma to piešķirt. Izņēmuma gadījumi, kad darba devējam ir pienākums piešķirt bezalgas atvaļinājumu, ir noteikti Darba likuma 153. pantā un ir saistīti ar bērna adopciju vai aizbildnību, vai dienesta Zemessardzē uzdevumu izpildei.

Kamēr darbinieks atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, darba devējam ir pienākums tam obligāti saglabāt darba vietu uz BKA laiku. To nosaka 156. panta ceturtā daļa.

Darba līgumam, kas noslēgts uz noteiktu laiku, termiņš beidzas konkrētajā laikā, ja darba devējs šim darbiniekam nepiedāvā turpināt darba attiecības un, piemēram, noslēgt darba līgumu uz nenoteiktu laiku, turpinot darba attiecības citā amatā.

Jums ir grūti ko ieteikt, jo darba attiecības regulē konkrēts noslēgtā līguma veids un diemžēl konkrētajā situācijā nav Jūsu varā to ietekmēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas