E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15335
Lasīšanai: 3 minūtes

Jāsazinās ar Lietuvas vai Polijas kompetentajām iestādēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2018
Dainis

Vai, pārbraucot Lietuvas–Polijas robežu, pārbaudot dokumentus, to dati tiek ievadīti datorā? Tai skaitā arī tiesības? Vai Polijai un Latvijai ir kopēja datubāze?

A
atbild:
21. novembrī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Valsts robežsardze norāda, ka nevar sniegt atbildi uz šo jautājumu, un iesaka ar to griezties Lietuvas un/vai Polijas kompetentajās iestādēs.

Atbilstoši Ārlietu ministrijas (ĀM) mājaslapā sniegtajai informācijai starp Latviju un Poliju izveidojušies cieši kontakti visās jomās un līmeņos. Visaktīvākā sadarbība ir aizsardzības, iekšlietu, izglītības un kultūras jomās, kā arī starp pašvaldībām. Par prioritāru uzskatāma ekonomisko sakaru veicināšana un sadarbība enerģētikas sektorā. Latvija ir ieinteresēta sadarbību attīstīt un stiprināt kā divpusēji, tā Baltijas jūras valstu padomes, Eiropas Savienības (ES), NATO un citu starptautisko organizāciju, tostarp ANO, ietvaros.

Vienlaikus sadaļā par sadarbību iekšlietu jomā norādīts, ka Valsts policijas (VP) sadarbība ar Polijas tiesībsargājošām iestādēm notiek starptautisko organizāciju – Interpola, Eiropola un SIRENE – ietvaros. Kas ir Šengenas informācijas sistēma un SIRENE informācijas sistēma, var meklēt LV portālā.

Tāpat ĀM tīmekļvietnē norādīts, ka sadarbība starp Latvijas un Polijas robežsardzi tiek attīstīta, organizējot dažādus seminārus, konferences un divpusējās vizītes. 2007. gadā tika noslēgta vienošanās starp Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) un Polijas Migrācijas dienestu par sadarbību migrācijas jomā.

Savukārt Latvijas un Lietuvas politiskais dialogs ir regulārs un aktīvs visdažādākajos līmeņos. Abas valstis saista cieša sadarbība, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un stratēģiska partnerība ES un NATO ietvaros. Sekmīga praktiskā sadarbība izveidojusies starp valstu parlamentiem, nozaru ministrijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.

Kā norādīts ĀM mājaslapā, aktīva sadarbība noris starp Latvijas un Lietuvas iekšlietu iestādēm un dienestiem, tostarp informācijas apmaiņa, kā arī tiek īstenoti operatīvās darbības pasākumi, lai apkarotu nelegālo migrāciju, pārrobežu organizēto noziedzību un nodrošinātu bezvēsts pazudušo personu meklēšanu. Latvijas un Lietuvas robežsardzes dienesti regulāri apmainās ar informāciju un rīko pieredzes apmaiņas braucienus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas