E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15269
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Nebanku kredītņēmēju tiesības

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. septembrī, 2018
Jana

Labdien! Gribētu zināt, man ir parādi par nebanku kredītiem parādu piedzinējiem. Tagad sūta īsziņas, draud ar kriminālatbildību pēc KL 177. panta. Vai tas ir likumīgi? Paldies!

A
atbild:
18. septembrī, 2018

Krimināllikuma 177. pants definē krāpšanas jēdzienu, nosakot, ka krāpšanas pazīmē ir jābūt ļaunprātīgai rīcībai, izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana). Tādējādi, lai nebanku kredītdevējam būtu iespējas piemērot KL 177. pantu, viņam ir jāspēj pierādīt Jūsu rīcības ļaunprātību, izmantojot uzticēšanos vai viltus darbības.

Pati atsaukšanās uz iespējamo tiesību normu piemērošanu vai kriminālprocesa uzsākšanu pēc KL 177. panta (ja šīm darbībām ir tikai informatīvs raksturs) pēc būtības draudu pazīmes vēl nerada un Jūsu tiesības (likumību) neaizskar.

Ņemot vērā to, ka mums nav zināms Jums nosūtīto īsziņu saturs, iesakām izvērtēt šīs komunikācijas biežumu un saturu, respektīvi, izvērtēt, vai Jums adresētajās ziņās netiek izteikti reāli draudi un vai nebanku kredītdevēju vai parādu piedzinēju rīcībā nav saskatāmas vajāšanas pazīmes saskaņā ar KL 132.1 pantu.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas