E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15246
Lasīšanai: 3 minūtes
4
4

Katrā valstī ir savs regulējums par pārkāpumiem ceļu satiksmē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. septembrī, 2018
Mikus

Sveiki! Vēlējos atrisināt šādu gadījumu: kādu laiku strādāju Vācijā, braucot ar firmas auto, tiku pieķerts ar foto radaru pārbraucam pāri 1 sekundi sarkanajai luksofora gaismai. Uz firmu atnāca sods par 200 eiro un 1 mēnesis bez tiesībām, kā arī 1 soda punkts. Tā sakrita, ka pēc nedēļas jau man bija biļete uz Latviju un soda kvīts tika adresēta uz Latviju. Ir pagājuši jau 4 mēneši, bet sodu neesmu saņēmis Latvijā, arī Valsts policijas datubāzē nekādi pārkāpumi neuzrādās, bet sods tiek joprojām sūtīts uz manu veco darbavietu Vācijā. Kā šādu situāciju var atrisināt?

A
atbild:
01. oktobrī, 2018
Linda Balode
LV portāls
Valsts policija
Simona Grāvīte, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Valsts policija norāda, ka nav noslēgta tāda vienošanās par fotoradaru fiksēto pārkāpumu piesaistīšanu personai no citas valsts, taču tādas Eiropas Ekonomiskās zonas valstis kā Austrija, Beļģija, Bulgārija, Kipra, Čehija, Vācija, Spānija, Igaunija, Francija, Somija, Lielbritānija, Grieķija, Ungārija, Horvātija, Itālija, Īrija, Luksemburga, Lietuva, Latvija, Malta, Nīderlande, Portugāle, Polija, Rumānija, Zviedrija, Slovākija, kā arī Slovēnija izmanto savas tiesības, pamatojoties uz 2015. gada 15. marta Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu Nr. 2015/413, ar ko veicina pārrobežu apmaiņu ar informāciju par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem.

Katrā valstī ir noteikts normatīvais regulējums attiecībā uz sodiem par pārkāpumiem ceļu satiksmē, līdz ar to katrā valstī tie ir atšķirīgi. Līdz šim vienota kārtība naudas sodu piedziņai nav izstrādāta, tādēļ katra dalībvalsts to var noteikt ar atsevišķu regulējumu.

Valsts policija šajā gadījumā iesaka vērsties institūcijā, kura pieņēmusi lēmumu, lai noskaidrotu radušos situāciju.

Arī Zvērinātu advokātu kolēģijas zvērināts advokāts Jānis Muižnieks iesaka vai nu sazināties ar Vācijas policiju, sniedzot tai situācijas risināšanai nepieciešamo informāciju, vai arī sazināties ar bijušo darba devēju Vācijā un viņam lūgt sazināties ar Vācijas policiju, sniedzot tai informāciju par Jūsu atrašanos Latvijā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas