E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15150
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
3
2
3

Kopīpašnieku konflikti risināmi tiesas ceļā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. augustā, 2018
Marta

Vai viens no kopīpašniekiem sev piederošajā garāžā, kas atrodas uz kopīpašumā esošas zemes, dzīvojamās mājas pagalmā var bez pārējo kopīpašnieku piekrišanas: 1) izveidot autoservisu, kura klientu auto tiek novietoti uz kopīpašumā esošās zemes; 2) veikt krāsošanas darbus pie atvērtām durvīm; 3) atļaut svešu automašīnu novietošanu uz kopīpašumā esošās zemes, iespējams, par maksu; 4) veikt auto mazgāšanu uz kopīpašumā esošās zemes? Kopīpašnieki nav lēmuši par lietošanas tiesību noteikšanu zemes mazās platības dēļ. Vai šādā situācijā kopīpašnieki var vērsties tiesā?

A
atbild:
21. septembrī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Neviens kopīpašnieks bez pārējo kopīpašnieku piekrišanas nedrīkst izmantot šo īpašumu sava labuma gūšanai, tādējādi ierobežojot citu īpašnieku tiesības un ērtības. Izvērstu informāciju par rīcību kopīpašumā un konfliktu risinājumiem varat uzzināt LV portāla skaidrojumos “Kopīpašums – kopējās atbildības vienība. Ar ko jārēķinās?”, “Kopīpašums un tā zemūdens akmeņi (I)” un “Kopīpašums un tā zemūdens akmeņi (II)”.

Konflikti kopīpašnieku starpā, ja nav iespējams panākt vienošanos (un šajā gadījumā, šķiet, tas patiešām nebūs iespējams), ir risināmi tikai tiesas ceļā. Taču, pirms vērsties tiesā ar iesniegumu, ieteicama jurista konsultācija, kas palīdzētu kvalitatīvi sagatavot prasības pieteikumu. Starp citu, ļoti iespējams, ka garāžas īpašnieks komercdarbību veic nelikumīgi. Tad par to varat ziņot Valsts ieņēmumu dienestam, kas pret nelegālā rūpala saimnieku tad vērsīs attiecīgas sankcijas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas