E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15148
Lasīšanai: 2 minūtes

Fiziskās personas saistību izpilde maksātnespējas procesā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. augustā, 2018
Kristina

Man tika pasludināts maksātnespējas process. Es izmaksāju maksātnespējas administratoram savus parādus, taču esmu viena no tiem, kam nepaveicas, un administrators piesavināja izmaksāto naudu sev. Tiesa nolēma, ka man jāmaksā nauda pa jaunam, taču šogad viens uzņēmums, kuram biju parādā, tika likvidēts, un nauda, ko izmaksāju ik mēnesi, tiek atgriezta atpakaļ. Maksātnespējas administrators teica, ka ir jāturpina maksāt, neskatoties uz likvidāciju. Līdz ar to rodas jautājums: vai man ir jāturpina maksāt šo naudu, jo tā ir norādīts tiesas lēmumā? Vai arī man jāvēršas tiesā ar lūgumu pārskatīt lietu atkārtoti?

A
atbild:
29. augustā, 2018

Saskaņā ar Jūsu jautājumā norādīto informāciju Jūs veicat maksājumus saistību dzēšanas procedūras ietvaros saskaņā ar Maksātnespējas likuma 128. panta 5. daļu. Minētās procedūras ietvaros tiesa ir apstiprinājusi saistību dzēšanas plānu, kurš ir saistošs un izpildāms maksātnespējīgai personai saskaņā ar Maksātnespējas likuma 160. panta 1. punktu. Jūs esat saņēmusi Jūsu maksātnespējas administratora, kurš ir detalizēti iepazīstināts ar Jūsu maksātnespējas lietu, rīkojumu turpināt veikt maksājumus saskaņā ar plānu, tādējādi esat izpildījusi visas saprātīgās darbības apstākļu noskaidrošanai un informācijas iegūšanai.

Ņemot vērā nepietiekamo informāciju, mēs nevaram Jums ieteikt veikt citas darbības, izņemot tās, kuras Jums ir ieteicis maksātnespējas administrators. Fiziskās personas saistību dzēšanas plāna grozījumi Maksātnespējas likuma 162. panta izpratnē pamatā ir saistīti ar maksātnespējīgās personas mantisko stāvokli, nevis ar kreditoru sastāva izmaiņām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas