E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15119
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ko ņem vērā tiesa, izšķirot strīdu par ikdienas aizgādību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. augustā, 2018
Igors

Tēvs audzināja bērnu un saņēma uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, jo māte uzturlīdzekļus nemaksāja (bija tiesas lēmums par uzturlīdzekļiem no 2014. gada). Tagad, paņemot bērnu uz vasaras brīvlaiku, viņa iesniedza tiesā prasību par uzturlīdzekļu piedziņu no tēva, bērnam dzīvesvietas noteikšanu un saskarsmes tiesību noteikšanu tēvam. Tēvs tam visam nepiekrīt un vēlas turpināt rūpēties par bērnu. Kā pareizi to visu noformēt?

A
atbild:
19. septembrī, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Tiesību aktos noteiktais kritērijs, izšķirot strīdu par bērna ikdienas aizgādību, arī par tiesībām noteikt bērna dzīvesvietu, ir bērna intereses, jo likumā nav noteiktas kādas priekšrocības vienam vai otram vecākam. Līdz ar to tiesai ir jāpārbauda un jāizvērtē arī vecāku objektīvās iespējas nodrošināt bērna pilnvērtīgai attīstībai nepieciešamos apstākļus, vecāku subjektīvās iespējas (personiskās īpašības, viņu spēja audzināt bērnu, vecāku pienākuma izpratne, morālā stāja, veselības stāvoklis un citas iespējas) un bērna subjektīvā attieksme pret vecākiem (pieķeršanās tiem, vēlēšanās dzīvot kopā ar vienu vai otru vecāku un citi apstākļi).

Aicinām konsultēties ar zvērinātu advokātu, kas, iedziļinoties konkrētajā situācijā, sniegs padomu, kā efektīvāk aizstāvēt savas un bērna tiesības. Profesionāli sagatavota argumentācija var izšķirt lietas izskatīšanas gaitu un iznākumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas