E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15054
Lasīšanai: 3 minūtes

Darba attiecību pēdējā diena beidzas, iestājoties jaunam datumam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2018
Jeļena

Labdien! Man 7. augustā beidzās darba attiecības ar darba devēju. (Faktiski mana pēdējā darba diena bija 5. augusts, bet diemžēl grāmatvede nenokārtoja nepieciešamos dokumentus laicīgi un kā atlaišanas dienu uzrādīja tikai 7. augustu.) Tajā pašā vakarā es iesniedzu NVA e-iesniegumu “Latvija.lv” portālā ar lūgumu piešķirt man bezdarbnieka statusu un VSAA ar lūgumu piešķirt bezdarbnieka pabalstu. 9. augustā man piezvanīja NVA darbiniece un uzaicināja 14. datumā ierasties bezdarbnieka statusu noformēt līdz galam. Šodien atnākot, viņa man paziņo, ka piešķirt bezdarbnieka statusu ir atteikts, jo mana iesnieguma datums sakrīt ar datumu, kurā man beidzās darba attiecības, līdz ar to es zaudēju arī bezdarbnieka pabalstu, kuru man jau varēja aprēķināt par veselu nedēļu, kuru es gaidīju to dienu, kad man bija jāatnāk uz NVA. Man piedāvāja rakstīt iesniegumu no jauna, no šodienas datuma, 14. augusta, un noformēt bezdarbnieka statusu un pabalstu tikai no šodienas.


Vai ir tāds likums, kurā teikts, ka tad, ja iesnieguma datums, kurā es vērsos NVA ar lūgumu piešķirt man bezdarbnieka statusu, ir tāds pat kā tas, kurā man beidzās darba attiecības, viņiem ir tiesības man atteikt? Pat ja “Latvija.lv” portālā ir redzams, ka šo iesniegumu es rakstīju gandrīz jau pusnaktī, plkst.23.40. Sanāk, ka tad, ja es uzrakstītu iesniegumu pēc plkst. 00.00, tā jau būtu nākamā diena un man nerastos problēmu?

A
atbild:
17. augustā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu aprakstītā situācija ir saistīta ar dokumenta (e-iesnieguma NVA) datuma juridisko statusu. Kā zināms, konkrētās dienas datums ir spēkā līdz plkst. 00.00, kad datums nomainās uz nākamās dienas datumu. Tātad juridiski Jūs 07.08.2018. bijāt darba attiecībās. Informācija par to bija pieejama visās valsts informācijas sistēmās – VSAA, VID.

Ja aizpildījāt savu e-iesniegumu 07.08.2018. (neatkarīgi no pulksteņa laika), kad juridiski vēl bijāt darba attiecībās, vienlīdz e-iesniegumā norādot, ka darba attiecību nav, NVA darbinieks nebija tiesīgs akceptēt Jūsu iesniegumu.

Ja e-iesniegums būtu iesniegts 08.08.2018., kā norādāt – uzreiz pēc pusnakts, to apstrādājot NVA, problēmu ar akceptēšanu nebūtu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas