E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15022
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesības izmantot Krievijā izdotu autovadītāja apliecību, ja tās liegtas Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. augustā, 2018
Ksenia

Personai ir transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz 4 gadiem Latvijā. Personai arī ir citā valstī vadītāja apliecība, jo viņa ir Krievijas pilsone un dzīvo kā Latvijā, tā Krievijā. Vai personai ir tiesības izmantot Krievijas apliecību un piedalīties ceļu satiksmē Latvijā? Kādi likumi to regulē?

A
atbild:
14. augustā, 2018
Ceļu satiksmes drošības direkcija
Rolands Rumba, sabiedrisko attiecību speciālists

Latvijā aizliegts vadīt transportlīdzekli, ja ir stājies spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. Tas, ka personai kaut kādu apstākļu dēļ ir kādā citā valstī izsniegta vadītāja apliecība, šo prasību neatceļ. Tas attiecas ne tikai uz Latviju, bet arī uz citām valstīm. Papildus tam saskaņā ar Latvijas normatīvajiem aktiem cilvēkam var būt tikai viena lietošanai derīga vadītāja apliecība.

Savukārt, ja personai pārkāpumu uzskaites punktu sistēmas ietvaros ir noteikts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums vai ir atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz gadu vai ilgāk, vai transportlīdzekļu vadīšanas tiesības ir atņemtas par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu ietekmē, lai atjaunotu vadītāja tiesības, personai jānokārto CSDD teorētiskais un vadīšanas eksāmens.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas